Oops they did it again!

Si Comitetul Nobel de la Karolinska se remarca din nou! :)) Dar sa o luam cu incetisorul. Premiul Nobel pentru Medicina si Fiziologie a fost acordat azi lui B. Beutler, J Hoffmann si R. Steinman pentru cercetari privind imunitatea innascuta (primii doi) si imunitate adaptativa (ultimul). Pana aici nimic iesit din comun. Singura mica problema ar fi ca Steinman a murit pe 30 Septembrie (68 de ani) iar comitetul Nobel n-are voie sa acorde premiul…postum. Din nou, nimic surprinzator: biologii mor si ei si, bine-nteles, nici macar biologii morti nu-si pot ridica ei personal premiul si nici cheltuii banutii. Ce este insa gingas de frumos, este ca comitetul Nobel nu a stiut cand a luat decizia ca respectivul a sucombat si prin urmare, cu o delicatete remarcabila, insotita (normal!!) de surle si trambite, a si livrat stirea pe post. Bine-nteles ca presa (Associated Press) care stie ceva mai bine ce se intampla (ca de aia-s platiti) si-a facut mila cu mosuletii si i-a anuntat ca „laureatul” a murit si fiindca-i biolog nu poate, din ambitie, strict din ambitie, invia ca Lazar sa-si ridice medalia. Reactia a fost „GLAM!!” si  „It is incredibly sad news. We can only regret that he didn’t have the chance to receive the news he had won the Nobel Prize. Our thoughts are now with his family.” Pai cred si eu! Sunt convins ca mai nou se gandesc intens! Nu-i nimic stimati tatai, suntem obisnuiti :D. Noroc ca medalia Fields se da doar la 4 ani, va dati seama ce ar face matematicienii? :))))

  4 comments for “Oops they did it again!

 1. Ba-baul Sef
  Octombrie 4, 2011 la 8:48 am

  Ce ar face matematicienii? 😉
  Sau sa inteleg ca tu te gandesti sa primesti vreun Nobel? Wow! LD

  • Octombrie 5, 2011 la 4:59 pm

   Pai…mai lata. Mosii din matematica sunt dusi tuuuutuuuu…
   Fereasca sfantul si pentru Nobel!
   Ca veni vorba Nobelul nu se da pentru matematica. Fiindca doamna Nobel l-a parasit pe domnu’ Nobel pentru un matematician. Asadar, jupanul s-a ofensat si ofticat si a hotarat ca matematicienii nu aduc servicii umanitatii, ba chiar a introdus si o clauza cum ca membrii comitetului NU au voie sa introduca vreodata un premiu pentru matematica care sa-i poarte numele. Era suparaaaaat. Asadar, ca contra-reactie matematicienii au introdus medalia Fields care e exact la fel de „glorioasa”, e efectiv echivalentul ca prestigiu, doar ca se da doar o data la 4 ani, cand se intruneste Congresul International de Matematica.

 2. Bau-baul Sef
  Octombrie 6, 2011 la 7:05 am

  Si cat e halatu’ la Field asta? L-ai luat deja? 😉 (desi nu m-ar surprinde un raspuns afirmativ).

  • Octombrie 6, 2011 la 10:57 am

   Minuscul, strict simbolic (comparativ cu Nobelul). Este 15.000 de dolari canadieni care reprezinta putin peste 10.000 de Euro. Tot spre deosebire de Nobel are limita de varsta. Nu e pentru mosi ci pentru tipi pana in 40 de ani. In matematica peak-ul de creativitate este intre 18-26 de ani (in medie). E o legenda care umbla in jurul varstei asteia de 26 de ani care spune ca daca n-ai facut o descoperire matematica mareata pana la varsta asta nici nu o mai faci. Daca ai facut-o…poate mai faci :))). Bine-nteles ca si la medalie e cu coada in general. Adica distanta dintre momentul propriu-zis al descoperirii si momentul in care respectivul primeste premiul este cam de 10 ani (la Nobel e cam de 20-25 in medie). Poti „sari peste rand” doar daca „opera” e intradevar miraculoasa si zguduie vreun stabiliment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: