Rigurozitate Italiana

Fiindca tot fu la moda dezbaterea cu „ba Roma-i mai frumos, nu conteaza ca-i jegos”, dezbatere la care am participat cu aplomb entuziast  si amuzament sporit pana cand mi s-a facut mila de adversara, mi-am amintit si eu de experienta mea veneta (prin 2006). Acum, eu nu indraznesc sa va povestesc detalii ale unicei si incredibilei experiente, fiindca as putea risca noi crize de tantrum si exalt artistico-arhitectural si nu vreau sa stau la originea vreunui accident vascular. De ajuns sa spun ca eu nu am simtit in periplul Venetian cum trece axa universului fix  p’acolo (e de precizat ca am fost anuntat recent ca Italia si mai ales Roma sunt buricul pamantului.) Eu pun aceasta alienare personala, ca altfel nu putem sa o numim, pe seama genelor stramosesti barbare din stepele de Asiei Centrale :D. Care stramosi, precizez, cand vedeau italian avea gadilaturi in bombeul cizmulitelor rosii cu floricele. Si fiindca nu vreau sa las genele sa zburde barbar si sa scrie, le dau sansa sa arate o mostra  a rigurozitatii italiene (pe indicatoarele pentru dragii turisti) definita prin „sequitur utroque modo”:

„De aici incolo aplicati liberul arbitru” Copacel-copacel

  1. La „romani” adica urmasii Romei? Sau „romanii” din Bucuresti si plaiul mioritic?

   Răspunde

 1. Romani din Romania, bre! 😛

  Răspunde

  1. Aveam asa un „feeling” :P. Hai mai ca romanii stiu sa puna indicatoare. Nu-s toti ragateni ce mama dracu’ :)). Ii supravegheaza ardealul nemtizat!

   Răspunde

 2. imi place poza asta la nebunie, si mi-aduc aminte ca discutam pe atunci ca indicatiile nu sunt gresite, in functie de ce canal voiai sa iei ajungeam tot acolo, desi parca ne-am ratacit la un moment dat incat nici pe harta nu ne mai gaseam 😉

  Răspunde

  1. Nu, nu, nu, am vrut sa ne ratacim! Si n-a fost facuta atunci. Poza asta e foarte aproape de hotel. Foarte-foarte aproape. Noi ne-am pierdut cumva la dracu, diametral opus, pe langa fort. Cand am intrebat baba aia. Iti amintesti? Se vedea si Murano peste balta.

   Răspunde

 3. aha, dar din cate imi aduc aminte NU voiam sa fim acolo ci in partea complet opusa…

  Răspunde

  1. Asta asa e :)). Dar daca am vazut tunuri si ghiulele…. m-am dus ca cioroiul!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: