O zi pe an e voie

Ca probabil peste jumatate din femeile din Romania, o zi pe an, Lizu devine Mishu, caci da, o cheama si Mihaela. E al doilea nume, bine tinut la secret si cu grija cenzurat :D. O inteleg, numele de arhangheli nu prea merg feminizate (in opinia mea bine-nteles). E aproape blasfemic, dar nu vreau sa intru aici in dezbaterea privind sexul ingerilor :D. Sau sa intru? Toma d’Aquino?? Neeeaah..mandea e lenes la scris.  Oricum, indiferent de teoria sexului ingerilor, numele sunt feminizate si evident, facand o mica statistica, se vede ca sunt si grozav de iubite. Pot sa inteleg, e clar mai interesant sa-ti numeste copiii dupa niste arhangheli (vorba ‘ceea fiinte eterale) decat dupa vreun mosneag nebun autoexilat in grota de varf de munte si proclamat sfant de ailalti muritori (pacatosi :D). Fiindca mie imi plac arhanghelii si mai ales imi place Mikhael (nu mai repet de ce, e prin posturile de anii trecuti daca chiar va intereseaza) asta e singura sarbatoare religioasa (din cele onomastice) pe care ma distreaza sa o tin. Asadar Mishu nu scapa! Am archanghel in dotare! La multi ani razboinico, iti dai seama cum era daca te chema Gabriela?! Si la multi ani tuturor ce sunt numiti dupa variatiuni de Gabriel si Mikhael. Inclusiv Gabriellei, trolul meu de blog care m-a parasit (o vai si iar vars o lacrima!)

Mikhail la Kiev

  6 comments for “O zi pe an e voie

 1. Noiembrie 9, 2011 la 9:32 am

  pfff, misu ne-misu macar ma aleg cu ceva in urma arhanghelismelor 🙂
  Si nu virtual, ci MATERIAL 🙂

  • Noiembrie 9, 2011 la 12:00 pm

   Pai da! Archanghelul trebuie celebrat. Uite asta imi place, pe Archangheli ii celebrezi nu comrmorezi. Sunt eterali, imortali si categoric amorali :D. Cine dracu’ vrea sa-l comemorezi pe nebunul de sfant Vladimir care dupa ce ca a fost pagan si pervers a trecut la crestinism doar ca sa se casatoreasca cu una cu parale? Da-i sfant :))).

 2. Ana
  Noiembrie 12, 2011 la 4:43 pm

  Cu intarziere , sa traiesti cu numele , Mihaela! 🙂

  • Noiembrie 14, 2011 la 5:28 pm

   Transmit! Multumesc frumos 🙂

 3. Noiembrie 13, 2011 la 4:31 pm

  🙂 🙂 mi-ai oferit un soi de pretext de ce nu ma imi place numele meu – numele de arhangheli nu pot fi in mod firesc feminizate.
  Dar poate povestesti intr-un postare, cand nu ti-o fi lene, si despre sfantul Vladimir, ca eu nici nu stiu de el.
  La multi ani voua, indiferent de natura onomastica !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: