Moiseiev

Grozav!!

No, ca trebuia sa precizez! Dap si eu pot si cazacioc si salturile 😛  😀

  9 comments for “Moiseiev

 1. aprilie 7, 2012 la 9:28 pm

  zau? screenshot! 😀

  • aprilie 7, 2012 la 9:33 pm

   Ciu-ciu ca tu ai vazut, nu stric eu filmu’!

 2. aprilie 8, 2012 la 6:11 am

  I-as fi dat play, dar cand am vazut ca filmul tine o ora… Nu vreau sa-mi fac sange rau 🙂

  Off-topic, da-mi un mail, pls – vreau sa te intreb ceva.

  • aprilie 8, 2012 la 8:58 am

   Ti-am trimis un mail pe adresa pe care ai lasat-o aici, asta cu apocalipsa 😀
   Daca nu-i buna, asta-i adresa: vlad.iusupov@gmail.com (cu „i” numele de familie, dupa grafia romaneasca)

 3. MicileVacante
  aprilie 8, 2012 la 10:26 am

  Superb! Multumesc! 🙂

  Mare lucru si YouTube asta, sunt foarte multe bijuterii in el, trebuie doar descoperite. Uite, asa inteleg eu sa fie arta, democratica, sa ai un acces si liber, gratuit, ca nu toata lumea isi poate permite sa plateasca un bilet de intrare sau are acces in marile orase unde se desfasoara actul artistic. De asta eu admir atat de mult Londra (pentru muzee) si Roma (pentru biserici); gratuite si prietenoase.

  Revenind la film, l-am urmarit tot! mi-a placut in intregime, n-am crezut ca o sa ma uit pana la capat cand am vazut cat dureaza, dar asta e, m-a prins. Din pacate n-am inteles din textul scris sau vorbit nimic. E folclor din toate statele componente vechiului URSS sau numai din Rusia? Si ma intereseaza mai ales cei de i-am vazut si in filmuletul de la ‘Am adoptat o gaina”, ce dansuri sunt alea, de unde?

  Concluzia pe care o trag eu -poate gresita- e ca la rusi femeile-s tinute la mare pret, trebuie sa fie frumoase, delicate. Barbatii insa, se astepta sa duca tot greul, sa fie acrobati, nu alta.

  • aprilie 8, 2012 la 5:18 pm

   Mi-e teama ca in curand youtube nu va mai fi asa liber. Pe motiv de ACTA si de diversi cu drepturi de copyright. Este folclor din diversele republici ale Federatiei (mai mult sau mai putin autonome). De obicei ansamblul Moiseiev (de balet) facea turnee si in exterior si prezenta cam jumatate spectacole din URSS /Federatia Rusa + cateva din folclorul international. Aveau si un Sirtakis (sper ca asa se scrie), aveau mereu si dansuri Moldovenesti (din ambele Moldove), nemtesti, etc. Spectacolul pe care l-am linkat eu a fost mult mai neaos pe motiv ca se sarbatoreau 75 de ani ai ansamblului (parca era 75, nu am citit titlul atent). La noi sunt celebrii si chiar si in Romania multi au auzit de ei. Cand au avut turneu in Romania nu s-a putut intra decat pe baza de invitatii (adicatelea politicienii si personalul diplomatic).
   In filmuletul din „Am adoptat o gaina” sunt dansuri Kalmike. Astia au o republicuta autonoma, Republica Kalmikia (parte a Federatiei) si sunt la origini Oirati (mongoli de vest).
   Da, frumusetea la femei e foarte pretuita, mai ales de catre ele :P. Sunt foarte cochete si aranjate (bine, nu ma refer la curve). Cliseul autohton popular este ca ele sunt „finute si gratioase” si noi suntem „tembeli si zdraveni”. Insa, Adevarul adevarat este ca ele sunt incredibil de puternice si reziliente iar noi suntem niste blegomani…

 4. aprilie 8, 2012 la 12:49 pm

  Arta nu gluma 🙂 cred ca toti din grup au facut initial scoala de gimnastica ! 🙂
  Unele dintre instrumentele muzicale acum le vad pentru prima oara, nu stiam ca exista asa ceva 🙂

  • aprilie 8, 2012 la 5:22 pm

   Cele mai frumoase instrumente muzicale sunt alea mici cat o tigara atasate la un zdrahon de peste 2m care canta cu ochii inchisi, asa-i? 😀
   Nu, sunt balerini. Nu-s dansatori de muzica populara. Sunt un fel de esalonul 2 de la Bolshoi. Da-s balerini. Pot si balet clasic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: