Si fosta Noaptea Valpurgiei!

Si-am sarbatorit. Cu un amestec cultural de Valborgnatta, Walpurgisnacht si Вальпургиева ночь. Adica cidru&somon&limonada, respectiv focuri&ceapa rosie si rata pe varza. Asa, cate un pic din fiecare, ca sa placa multiculturalului din noi:

collage-wal-2

  6 comments for “Si fosta Noaptea Valpurgiei!

 1. Mai 2, 2013 la 5:55 pm

  Rataaaaaaa … aaaa … vreau si eu!
  Ma duc sa-mi fac o limonada 🙂

  • Mai 2, 2013 la 5:57 pm

   Pai sigur, asta si mararul au fost componentul „rusesc” :P. La noi merge lumea sa astepte rusalka. Aia mai curajosi se duc sa o si caute prin lac :D. Unii raman cu ea in fiecare an 😛

 2. Mai 3, 2013 la 3:53 pm

  Chiar voiam sa te intreb daca la voi se sarbatoreste. Nu stiu exact ce si cum e cu aceasta sarbatoarea dar stiu ca este la suedezi.

  • Mai 3, 2013 la 4:51 pm

   Doar niste reminescente pagane. Merg baietii pe la apele de langa sat, de obicei pe la lacul unde pescuiesc si dau cu pietre dupa rusalca :D. Aia mai curajosi se duc sa inoate sa o caute. Unii, aia mai beti..o gasesc din cand in cand si raman acolo :P. Dar nu e propriu-zis legata de walpurgisnacht, cred ca e doar coincidenta. Probabil a fost adus obiceiul pagan de catre varegi. Astia erau un trib de vikingi care au fost botezati de slavi „RUS”, de unde numele de Rusia, fiindca aia au venit sa joace rol de „bogatir” [cavaler/conducator], le-au placut fetele si au ramas :P. Ala, Vladimir cel Mare (Vladimir Sviatoslavici) de care am mai scris eu pe blog, era vareg (pe numele lui real, Valdamarr Sveinaldsson) si a crestinat Rusia fiindca l-a aia la cap nevasta-sa Anna pana a cedat nervos si a facut ce-a vrut ea. Deci pana la momentul ala si chiar si dupa aceea (Volodea a ramas pagan, evident :P) obiceiurile erau cele din Nord. Cred ca asta cu sarbatorirea primaverii si cautatul rusalcii e probabil ceva ramas de atunci.

 3. Mai 4, 2013 la 4:22 pm

  A fost un adevarat festin la voi! Dar tot nu am aflat… Ai gasit vreo rusalca? :))

  • Mai 4, 2013 la 5:28 pm

   Eu zic ca da! Dar restul insista sa-mi zica ca era stupor alcoolic! 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: