Leapsa draconica a lui Rudolph – preambul

Avizatii stiu deja despre ce vorbesc. Asta:

„1. Compuneti o poezie

2. Scrieti un articol de opinie politica

3. Incercati sa va inchipuiti ca sunteti de sexul opus, (sau daca aveti tulburare de identitate de gen de sexul opus celui care credeti ca este cel potrivit pt dvs), si, in timp ce incercati sa va inchipuiti ca sunteti de sexul opus, compuneti o alta poezie, si apoi scrieti alt articol politic. (E voie sa faceti pauze, nu e nevoie sa scrieti tot asa dintr-un foc. Totodata, NU trebuie sa va simtiti obligat/a sa alegeti o tematica sau un continut corespunzator pt un sex anume, poate fi vorba si despre natura sau protectia naturii, de exemplu, nu e obligatoriu sa alegeti o tema feminista, sau sa scrieti un articol pt sustinerea unui interes de grup masculin, desi nu e nici interzis, insa, per total continutul ramane la libera alegere.)

4. Dupa ce terminati si va reveniti la normal, cititi propriile dvs creatii, si opinati cat puteti de impartial care din poezii vi se pare mai creativa si care din articolele politice vi se pare mai interesant si mai riguros, cele pe care le-ati scris in starea dvs naturala, sau cele pe care le-ati scris pe cand va inchipuiati ca erati de sexul opus. Ar fi recomnadabil sa si explicati prin ce anume vi se pare acea poezie mai creativa si acel articol de opiniei politica mai interesant sau mai riguros, insa nu e obligatoriu. Cereti si opinia cititorilor.”

Acum, eu unul, nu stiu cat de informativa va fi contributia mea la lotul statistic al lui Rudolph pe motiv de diferente cultural-lingvistice. Ce probleme majore prevad:

(1) eu NU am un stil propriu in limba romana. Il imit pe al altora.  Romana pentru mine e o limba straina invatata in adolescenta tarzie. Asadar poeziile sau textele mele nu au cum sa aiba un stil original. Mai ales poeziile.  Subiect da. Stil ba. Iar daca scriu  in rusa.. degeaba scriu, ca nu ar intelege mai nimeni. In orice caz, nu cat sa faca o analiza comparativa reala.

(2) „standardele” si cliseele legate de masculinitate si feminitate sunt diferite intre cultura rusa si cea romana. Din experienta va spun ca diferentele sunt mai mari decat par.

In pofida treburilor de mai sus, ma bag. Poate asa mai misc si eu un neuron.  Leapsa, fiind lunga, ca sa nu va chinui ca-s suflet mare,  o voi imparti in 4 aricole (poezie, text politic, poezie, text politic).

Am o intrebare pentru Rudolph: cand imi inchipui ca-s femeie trebuie (1) sa incerc sa intru cat mai natural in pielea personajului SAU (2) sa parodiez si scriu rational cum am observat eu ca scrie o femeie (adica cu exagerarile, cliseele, cutumele si observatiile proprii despre femei?). Adica ma gandesc cum ar scrie o femeie sau trebuie pe bune sa-mi inchipui ca-s femeie? Daca trebuie sa ma gandesc cum ar scrie o femeie pe cine parodiez? Rusoaicele sau romancele? Eu sper ca e cu parodie, fiindca m-as distra copios! Adica mi se pare traznet sa tratez acelasi subiect (mai ales politic) din punct de vedere al unei femei romance si a unei rusoaice, hehehehehe. Deci? Cum vrei Rudolph?

 1. […] Gasiti explicatiile si detaliile in articolul anterior, aici. […]

  Răspunde

 2. Eu zic sa prestezi toate variantele care iti vin in minte 😀

  Răspunde

  1. Pai asta e ca nu se poate. O leapsa are reguli coercitive care trebuie sa produca senzatia de chin. Sa le ocolesc inseamna sa nu joc cinstit. Asa ca astept sa vad ce-mi spune dictatorul.

   Răspunde

 3. …. chestii complicate… si Rudolph nu se arata deloc la orizont !

  Răspunde

  1. Il vanez ca un stalker si-l intreb peste tot. Ca nu pot continua. De fapt ma cam blocheaza subiectul politic. Fiindca nu trebuie sa fie despre politica romana, nu istoric sau economic. Iar eu nu vreau sa atinga relatiile romano-ruse (din motive evidente). Fiindca sincer m-a tentat sa scriu ceva rautacios cu referire la tezaur, dar mi-a venit totusi mintea la cap 😀

   Răspunde

 4. Peoblemele ridicate de tine sunt si mai haioase ca leapsa in sine 😀
  Eu mai am o intrebare: daca ma pun in pielea unui barbat care are la randul lui probleme de identificare sexuala, cum scriu acel articol? Ca barbatul care imi inchipui ca sunt, sau ca femeia care isi doreste barbatul meu imaginar sa fie?

  Răspunde

  1. Ah! Intrebare superba pentru Rudolph. Cred ca va trebui sa scrii ambele variante 😀

   Răspunde

 5. Leapsa asta, daca ar fi sa o fac pe toata, cred ca mi-ar rapi o saptamana. Dar nici nu pot trece nepasatoare pe langa ea, pentru ca ideea este interesanta.
  Daca nu ti-a raspuns Rudolph inca si mai ai energie, eu zic sa faci ambele variante. Cu siguranta vor fi educative si amuzante. :))))

  Răspunde

  1. Nu cred ca mi-a raspuns si in plus cred ca ce vrea el nu pot eu :D. Tot caut sa contactez anima aia feminina si tot nimeresc pe site-ul boobzie… 😦

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: