Leapsa draconica a lui Rudolph. Un text – De ce sunt apolitic in public

Mai, sincer nu m-am asteptat sa am atatea probleme cu faza asta a lepsei! Majoritatea subiectelor care mi-au venit in minte au fost fie istorice, fie economice, iar putinele cu tente politice vizau relatiile romano-ruse, da’ asta nu-i de fel, da’ de fel, genul de subiect sanatos de abordat :D. Evident, prima mea tentatie, cinica, a fost sa pun titlul, ooooh atat de iubit, de „Tezaurului care a fost” si sa enervez apoi in masa si indiscriminativ natia romana. Ca stiu deja ca merg la sigur. Apoi insa am remarcat, zic eu foarte masculin, ca mi-e muuult prea lene ca sa ma lansez in chestii de genul asta acum. Aici unde sunt e canicula dracului. Bere nu pot inca sa-mi iau. N-am aer conditionat. Transpir in camasa. Vad laptos, sunt rosu ca steagul CCCP si nutresc ganduri de epilare generala permanenta. Deci da-l ia dracu de tezaur! (l-a luat, hehehe). Pe caldura asta inumana nici el nu face politica. Dracu’ adica. Asadar, de regula si cand sunt treaz, sunt apolitic in public. Oricum n-am simpatii politice sincere fiindca orice as face eu nu prea reusesc sa admir fara rezerve vreo forma de guvernamant, partid politic sau politician. Imediat vad o buba si vraja se sparge. De asemenea nu-s democrat din fire (si nici n-am fost educat sa compensez asta) si nu ma intereseaza „vox populi” decat in masura in care consider ca orice lider trebuie sa fie suficient de destept sa-si manipuleze prostimea incat sa nu se trezeasca cu ei, pe post de „vox dei” cu furci si topoare in ograda-i personala. Aia care nu reusesc, in opinia mea sincera, isi merita buba si nu nutresc vreo mila la adresa lor. De discutat, nu discut politica decat daca sunt curios sa iau pulsul vreunui grup social. Fiindca, pe scurt, in privinta asta am parerea lu’ bunica-miu’: politica e ca sexul. Se face nu se discuta. Daca nu se face, n-are rost nici discutia. Si cand se face, conteaza opinia putinor persoane.

Poate trebuie sa precizez ca individul a fost toata viata un elitist retrograd care a murit fara sa accepte ideea de vot universal (mai ales al femeilor, pe care le considera inapte politic). Sper sincer ca Dracu din Iadul lui e femeie…  Desi l-am dispretuit manifest din scutece (eu fiind rodul educatiei mamei mele), in unele privinte, ca cea de mai sus cu analogia  sex-politica, m-am vazut nevoit sa-i dau dreptate :D. 1-0 pentru el.

P.S acum sincer, nu stiu cat de util ii e intreprinderilor si statisticilor lui Rudolph textul de mai sus fiindca nu stiu daca l-am scris eu sau Anima din mine. Amandoi suntem crunt de isterici, irationali si vaicarosi pe motiv de canicula dracului! Futu-i dumnezeii mamei ei de caldura!

P.S2: va rog frumos nu ziceti de chestia cu respectul pentru ancestori. Nu toti bunicii sunt calini si blajini. Unii sunt basinosi batrani :D. De fapt eu cred s-au inventat povestile cu bunici draguti ca sa le bage batul printre gratii alora ca mine :D.

  4 comments for “Leapsa draconica a lui Rudolph. Un text – De ce sunt apolitic in public

 1. august 2, 2013 la 6:12 pm

  Pai nu a fost chiar draconica pentru tine aceasta parte din leapsa, ba chiar inclin sa cred ca nu i-ai acordat mai mult de un sfert de ora… Aproape ca imi vine sa te acuz ca ai trisat… La prima parte ai pus o poezie compusa acum mult timp, aici ai scris chestii pe care deja le stiam despre tine… :)))))

  • august 2, 2013 la 10:19 pm

   Pai in prima parte a lepsei trebuia sa fiu eu cum sunt eu. Adica nu studiat ci atent la ce scriu si ce spun. In forma mea naturala daca vrei :D. Asadar e mai sincer raspunsul cu o poezie veche scrisa in alt scop si cu un text care ilustreaza lucruri pe care le-ai recunoscut :D. A doua parte e piatra de hotar. Ca Anima nu-mi raspunde la chemari. Sunt decis sa public trei poezii despre acelasi subiect in trei stiluti diferite :D. Veronica Micle, Farago, si o poeta de pe internet iubita (sau sotie) de poet internaut! (a treia e irezistibila, abia astept!) 😀

   • august 3, 2013 la 5:33 pm

    Cu poezia ai dreptate, insa la partea politica ai fi putut aduce noutati… 😛
    Inca nu mi-am revenit din uimirea provocata de poeziile alea… 🙂

    • august 4, 2013 la 8:20 am

     Nu, nu, nu, las’, mai bine nu! Ca asta cu politica e un monstru ce-i sade bine dorment 😛
     Hehehe, sper ca ai apreciat pronfuzimea subiectului 😛 😛 😛 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: