Revenire

Pe scurt:

(1) primele semne ale revenirii la cruda realitate s-au petrecut azi-noapte cand, in jurul orei 3 AM, intrebam plin de optimism si empatie, inspre dreapta patului, „dormi?”. Un marait mi-a confirmat ca daca dormea, acum sigur nu o mai facea. Fericit fiind ca nu o scol eu, am cerut foarte politicos un algocalmin, medicamentul meu de suflet, panaceul universal al suferintelor mele (da, stiu ca e toxic, dar eu-s mai toxic ca el, ca Chuck Norris). Care algocalmin, evident, s-a materializat sub privirile mele mereu admirative, admiratie datorata capacitatii femeilor de a face lucruri fine si  complexe in timp ce inca dorm duse. Eu nici treaz (din toate punctele de vedere) nu pot deschide fiola aia cumplita altfel decat in stil „politist”, finalizand prin a linge cioburi. Cum la mine algocalminul are si efect de somnifer am sucombat cu aplomb pana azi dimineata cand realitatea a lovit din nou.

(2) nu mi-a trecut prin cap sa verific, dar absolut toate magazinele au fost astazi inchise. Sunt convins ca asa a fost de 2 Ianuarie in ultimii 12 ani de cand sunt in Geneva, dar ca in fiecare an, eu am fost surprins. Neplacut. Fiindca intentionam sa fac rost de niste cutii din acelea „de scule” pentru, ce altceva (?!?), piesele de Battlecruiser.

(3) mormanele de vase au trebuit adresate. Ca-n reclama la Visa card, pentru majoritatea vaselor exista masina de spalat, pentru toate celelalte, exista Yusupov. Voila. La noi e treaba de barbat pe motiv ca femeile au unghii ingrijite. N-ar fi bai ca-mi place sa spal vase si, oricum, cum spuneam, e de datoria mea, dar troacele care nu pot fi bagate de femeie in burta masinii sunt, evident, din cele clasice, si ca atare cu creneluri. Desigur spalarea lor e foarte samuraio-educativa. Mai ales post-etilic!

Navigare în articol

  6 comments for “Revenire

 1. Ianuarie 2, 2014 la 8:30 pm

  credeam ca numai la noi in casa spalatul vaselor dupa revelion e treaba de barbat din motive de manichoiura femeiasca. sotul a fost incantat sa auda ca si la altii stau asa lucrurile. hai la multi ani si sa avem un an cu de toate !

  • Ianuarie 2, 2014 la 11:24 pm

   La noi e chestie nationala, toate au maini fine! 😛
   La multi ani si exact asa sa fie!

 2. Ianuarie 2, 2014 la 10:52 pm

  Ha ! Ha ! Ce bine-mi pare ca am lucrat de Revelion, ieri am motait toata ziua, asa ca nu am aplucat decat sa murdaresc vreo 2 cani, plus ca sa ma asigur ca nu voi avea de spalat prea multe vase in weekend (in afara de alea care zac acolo in si pe langa chiuveta din ultimul weekend cand nu am avut chef sa spal vase), m-am oferit voluntar sa lucrez si azi pana tarziu !

  • Ianuarie 2, 2014 la 11:37 pm

   Pai m-am ingrozit de cate erau si mi-a fost si tot timpul frica sa nu le sparg (in plus n-aveam chef de ele, dar trebuia), dar altfel mie imi place sa folosesc genul asta de troace cand ocazia o permite. Evident, zi de zi, votez cu vasele minimaliste si noi care pot fi spalate perfect cu masina (ca n-am vreun fetis cu vasele totusi), dar anumite sarbatori sunt mai misto cand sunt customizate.

 3. psi
  Ianuarie 3, 2014 la 8:49 am

  cred că trebuie să dau şi eu acest exemp0lu jumătăţii mele: spălatul vaselor nu-l pasionează, dar recunoscă că nici eu nu suport oja pe unghii. o fi ceva felinos în mintea mea, habar nu am.
  la mulţi ani… vouă! 🙂
  da, psi is back in town.

  • Ianuarie 3, 2014 la 9:40 am

   OOo, pai e o lista intreaga pentru care femeile nu trebuie sa spele vase, sa puna muraturi, sa unga felii cu smacuri, sa desfaca sticle de vin, etc :P. Nu-s doar unghiile! 😀
   La multi ani si stabilizare placuta pe pervaz!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: