In fuga

Fiindca nu se putea sa ratez cuvintele inventate ale duzinei lui psi, dar nici timp nu prea am, am cuvenit sa scap cu fuga. Adica cu o ilustratie din Codex Vladimirianus:

fuga

Acum, culmea fugii e ca schema asta chiar ilustreaza niste procese reale :D. Dar nah, nu-i bai, sunt in siguranta, doar Kadia s-ar putea prinde de unde am reciclat-o 🙂 (reciclata-reciclata, da’ facuta de mine totusi).

Si asa, de week-end, tot pentru cunoscatori 😀

 

  15 comments for “In fuga

 1. psi
  Mai 30, 2014 la 9:16 pm

  😆 super isteţ te-ai scos!

  • Mai 30, 2014 la 11:02 pm

   mega rapid, traiasca Kadia si illustrator. Schema e o treaba de biologie 😀

   • psi
    Mai 31, 2014 la 7:55 am

    da de unde! schema e o treabă de codex vladimirianus precum ai zis! miau! 😀

 2. Mai 31, 2014 la 4:05 am

  Am studiat schema ff atent si nu mai imi pun decat o intrebare, ce sunt baletuvele ? Materiale reciclabile / refolosibile in 2 faze in procesul respectiv asa adica gen daca ai de facut o dubla distilare, folosesti tot retorta aia si la prima distilare si la a 2a, sau reprezinta o aceeasi substanta care trebuie aplicata de 2 ori, atat in prima faza cat si a doua ?

  • Mai 31, 2014 la 4:11 am

   Aa, abia acum vad ca ai zis ca e de biologie, nu de chimie. Daca e de biologie devine mai clar. Desi ma rog, de ce numai 2 baletuve si de ce de aceeasi lungime ? Ca in biologie nu pot sa-mi inchipui nimic de exact aceeasi lungime. E prea schematic !

   • Mai 31, 2014 la 8:29 am

    E foarte schematic, asta era exact ideea ce mi se s-a cerut. Segmentele „baletuva” nu-s de aceeasi lungime, dar doar din motive de design. Arata strict producerea respectivului hormon (in cazul baletuvei) in acel tip celular (in cazul particular al baletuvei, in celulele de poftaler si, tranzient in cele care exprima si tristers). Voila 😀

   • Mai 31, 2014 la 8:31 am

    Daca as fi scris legenda la figura sunt convins ca ti-ai fi dat seama despre ce e vorba. Dar n-am avut timp.

  • Mai 31, 2014 la 8:24 am

   baletuva e un hormon

 3. Mai 31, 2014 la 3:51 pm

  Ha ! Ha ! Totul devine clar, ba chiar mi se pare extrem de plastic-artistica, chiar literar-poetica definita astfel baletuva, ca hormon, atat structural ca substanta, cat si dublu-functional atat ca mediator dar si ca material de tip unealta continatoare…zau, nu degeaba pana si Lord Byron a zis ca sufletul nu e un continut, ci un continator, ca o corabie, si se stie ce importanta au hormonii pt o portiune chiar importanta de suflet, ei nereprezentandd doar vantul din panzele unei corabii ci chiar anumite portiuni din structura ei, efectiv de nivel de lac din ala special care contribuie la lemne, si care chiar le si formeaza un strat de proprietati calitative care devin intrinseci..

  ….ma rog, stiu ca voi fi inteles gresit, schematic si simplist, cum ca as fi ultra biologizant in perspectiva mea, dar nu e pt ca gandesc eu simplist, ci pt ca nu stiu sa explic in cuvinte ce voiam sa zic, insa…

  .sunt incantat de aceasta schema deosebit de clasic omagiala, si chiar cred ca ambii intelectuali fiziologi vestiti, dr Pavlov si dr Parhon, (si destul de mult altii interesati de hormoni, desi acum nu mai sunt asa la moda) ar fi fost incantati de acest fel de prezentare chiar definitoriu estetica, atat ca aspect formal cat si ca esenta !

  • Mai 31, 2014 la 7:19 pm

   Da, hormonii sunt de-a dreptul poetici si categoric inspirationali!

 4. Mai 31, 2014 la 8:37 pm

  Dacă nu citeam comentariile rămâneam în stadiul de „habar n-am”. Acum, dacă nu mi-ar fi lene, aş căuta printr-un curs de endocrinologie. Dar mi-e lene…

  • Mai 31, 2014 la 9:06 pm

   Neeeeeah, nu merita efortul… nu intr-o sambata seara, doamne iarta-ma! 😀

 5. Iunie 2, 2014 la 9:30 am

  abordare inedita si colorata. M-am delectat cu selectia muzicala!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: