Cerc Deschis – Aperture Science Labs –

Cum spiritu-mi poetic e deja legendar intre membrii clubului psi, am zis sa nu-mi dezamagesc audienta si sa continui pe aceeasi linie artistica! Drept care, cu dulcea-mi si caracteristica-mi melancolie, cand citesc „Cerc Deschis” (tema de lucru) eu ma gandesc la „apertura”. N-am de gand sa discut instrumente optice si mai cu seama incerc sa le evit pe cele foto, fiindca desi fac ‘jde poze, nu ma pricep defel la fotografia artistica (ba chiar imi mentin cu atenta grija amatorismul in domeniu!). Apertura imi ofera insa ocazia, foarte-foarte draga inimii mele de altfel, de a ma da mare cu niste achizitii din Portal 2.

Foarte-foarte pe scurt, Portal 2 e un joc pe computer produs de Valve Corporation conectat ca linie narativa cu un alt joc numit Half Life. Este un first-person (habar nu am cum se traduce in romana), adica e o viziune subiectiva in care imprejurimile (decorul si alte personaje) sunt prezentate prin ochii avatarului, ca si cum jucatorul s-ar substitui personajului din joc. Scopul este explorarea laboratorului Aperture Science (Aperture Science Laboratory), un fel de labirint mecanizat si dinamic. De obicei, avatarul trece prin „camere de testare”, in interiorul carora trebuie sa rezolve diverse probleme. Pentru asta se foloseste de un dispozitiv de creat portale (de unde si numele jocului), portale utilizate pentru teleportarea intre camere si deplasarea obiectelor pe anumite distante. Evident, povestea jocului e una complexa si mai ales foarte lunga, asadar n-am de gand sa o povestesc aici. De lene. Unul dintre lucrurile care-mi plac grozav la joc este mistoul la adresa argoului stiintific de laborator si decorul din camerele de testare. Sigur tipii au fost cercetatori sau macar au avut consultanti care au lucrat in laboratoare de cercetare! In concluzie, jocul e grozav de misto si cel putin pe mine m-a prins extrem de tare, desi sunt de ceva timp blocat intr-o porcarie de test-chamber….

Si pentru ca consider ca e foarte compatibil cu mine si-mi place de mor, mi-am facut, evident, colectie. Asadar, iaca colectia mea de Aperture Science:

Treaba de facut portale 1:1

collage1

Turrets (turelele):

collage2

Bine, decorul e din Halo Megabloks, dar deh!

Iubitul meu portofel (a carui recenta spalare si re-inablire a cauzat brainstorming-uri epuizante! A durut crunt sa-l port pe cel vechi de om serios):

collage3

2 messenger bags (ultima proaspat dobandita azi (cea din dreapta).

collage6

Coastere

DSC05287

Tava de cuburi de gheata

IMG_6931

 

Si ca byproducts:

Cocktailuri

collage4

Daca va intereseaza sa le faceti retele lor sunt preluate de pe The Drunken Moogle si prestate+postate acum ceva vreme aici.

Wallpaper activ

dsk

 

 

Ca de mult nu ma mai laudasem!

 

  3 comments for “Cerc Deschis – Aperture Science Labs –

  1. psi
    septembrie 1, 2014 la 8:16 pm

    chiar ca de mult…. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: