Jurnalul meu care trebuia sa fie marti XXI. Cu accente bucolico-rurale

Astazi: in timp ce rontaiam un biscuite de tarate si incercam sa dibuiesc gaurica cablului de net (subliniez gemand: cablul) , m-au lovit brusc (si-n romana!) versurile lui Toparceanu:

Locuinta mea de vara
E la tara.
Acolo era sa mor
De urat şi de-ntristare
Beat de soare
Si parlit ingrozitor!

Acolo, cand n-are treaba,
Orice baba
Este medic comunal.
Viata ce aci palpita
E lipsita
De confort occidental.

……….  (etc, ca nu-mi amintesc)

De-aia zic eu, prin urmare,
Vorba mare:
Ca de-acuma, sa ma tai,
Nu-mi mai trebe alta cura
In natura
Să ma duceti cu alai!

Mearga pictorii la tara
Ca sa piara
De caldura si de praf!
Mie dati-mi strazi pavate,
Maturate,
Dati-mi cinematograf!

Dati-mi, dati-mi strada-ngusta
Unde gusta
Omul viata mai din plin,
Cu trasuri, femei cochete
Si cu fete
Incaltate cel putin!

Bine, acuratetea momentului poetic e relativa. NU e vara. Si, zau asa, sunt mai multe sanse sa ma parleasca un aruncator de flacari decat soarele. Dar sa nu divagam.

In gradina: si-o pun doua cotofene. Sau poate se joaca.

In bucatarie: n-am mai pus piciorul de eoane inregi. Cu exceptia unor cremwursti din carne de animal.

Ce muzica ascult acum: Ia sa va puna tata o muzica de pick-up, pe disc din ala negru de vinil zgariat, sa fie in ton cu atmosfera!

Ce citesc: Game Over, banda desenata frantuzeasca. Cu Printese, monstri din aia de omoara Domestos si un pitic care cred ca e printul.

Am aflat: ca as fi intinerit. Cica de la hidratarea asta ploioasa. Daca fac barba verde pe partea-mi dinspre nord sunteti primii care aflati.

Am construit: in suflet! Ca am avut treaba cu politica si hartii. Daca eram asa, mai poetic, as fi zis: am construit un imperiu! Da’ nu-s.

Sunt recunoscator: ca exista pastilutele alea mici roz, vandute pentru suferinte de cap, care vindeca durerea, euforizeaza si, zic eu, sunt responsabile pentru suprapopulare.

Am invatat: ca liderii se nasc, nu se cresc. Dar sa va povestesc. Cum tocmai ce-am fost numit sef de clan si de tarla, am primit in subordine un detasament de 7 pampalai, asa, ca piticii lu’ Alba ca Zapada. Cei 7, imi inchipui eu, au reala menire de a ma proteja pe mine sa nu fac vreun bubu in noua functie si, fereasca sfantu’, sa trebuiasca sa gaseasca sefii aia mai importanti ca toti, alt tzar peste gubernie. Pe langa asta, au cu totii capacitatea supranaturala de a disparea de cate ori macar gandesc sa le propun vreo activitate. Cum oricum nu-mi place sa deleg, mie imi convine, lor le convine, toata lumea e fericita! Ne uram.

Asadar, acestea fiind spuse, am fost vizitat intru a fi cules din fonctie de o ruda feminina plus progenitura personala (trrrrei ani de progenitura). Cum inca nu terminasem, am rugat-o sa astepte si mi-am vazut de lucru. Cam dupa 10 minute am simtit un fior nenatural de rece pe sirea spinarii. Ies afara sa vad sursa nelinistii si ma lovesc de: „ssstati drepti!” si 7 pampalai stau drepti, „punesssi mana la nasss” si 7 pampalai pun mana la nas. Siderat, zic catre ma-sa care citea yogin imperturbabil, „vezi ce face fi-tu?!”. Femeia ridica revelator-plictisit ochii din carte, salta din umeri, face un „mhh” si se intoarce la citit. Glasuiesc catre june: „zi maica-tii ca plecam”, „Mama, plecam!” racneste pruncul. Ma-sa inchide cartea si se ridica docil. WTF, vorba englezului! Vraja si alta nu! De maine angajez pruncu’ cu norma intreaga!

M-a placut/m-am ales cu:

Briceagul armatei helvete

IMG_0571

Un citat/proverb: 

„O dată curvă, curvă mereu. Aşa e şi cu academicienii.”

O poza preferata:

IMG_1022

  2 comments for “Jurnalul meu care trebuia sa fie marti XXI. Cu accente bucolico-rurale

  1. Mai 28, 2015 la 8:22 pm

    O alta zi de incercuit in calendar! 🙂
    Imi place sa ascult versurile astea cantate de Baniciu, dar acum nu ma pot concentra, ca lesin de ras imaginandu-mi scena cu pruncu’ viitor angajat. :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: