Sa fie cu bere, dar sa fie si mici

Singurul semn vizibil de incalzire a climei locale e aparitia editiei de vara la bere. Moment care mi-a declansat efuziuni abrupte de bucurie (n.b. doar mie, fiindca femeia a prezentat in continuare o atutudine de dama demna 3i, adica indiferent-impenetrant-impecabila). Ca paranteza, eu cred cu tarie ca berile astea au valoare mistica de amuleta de divinare. Adicatelea, pe scurt, edilii locali isi inchipuie ca daca vopsesc tablele in albastru si picteaza astre galbene pe ele, va veni si vara. Este o intreprendire evident futila, cu unicul rezultat ca copiii adusi in supermarket intreaba curiosi „ce-i aia” aratand spre sorii zambitor pictati si primind invariabil raspunsuri rezumabile printr-un: „un coi”.

Revenind la subiectul principal (berea nu soarele): una dintre ele, nu zic care ca tot nu-i pe la voi si nici nu-i important, are gust PERFECT de bere Grivita de pe vremuri! Am inlemnit de fericire si mi s-au falfait mici cu mustar in fata ochilor. Exact ca sorii edililor locali insa, visul a ramas la stadiul de laba. Chestie insa pe care EU vreau si STA in puterile mele sa o schimb! Va rog asadar, din adancul sufletului meu de kominternist, dati-mi si mie o reteta de mici neaos romaneasca! Ca aia de-am avut-o… a disparut! Si da, sa aiba oaie sau vaca sau ce se mai pune pe langa porcul ala in ei prcum si orice alta magarie nesanatoasa care le da gustul de mic zemos, ca aia de la bodega lui Cocosatu’ la Bucuresti.  Ca restul sunt aranjat, bere si mustar am. Timp n-am, dar pentru mici si continuumul spatio-temporal devine mai flexibil!

Coat

  2 comments for “Sa fie cu bere, dar sa fie si mici

  1. Mai 30, 2015 la 1:52 pm

    Cica ar sti cei de la Carul cu Bere din B. (http://www.cevabun.ro/mititeii-de-la-carul-cu-bere-povestea-reteta-proba/) Macar suna destul de autentic.

    • Iunie 1, 2015 la 2:31 pm

      Sarut-mana! Intre timp ploua tot timpul si n-am nici o sansa sa aprind carbunii in curte 😀 Dar o tin pe aproape si intentionez sa o folosesc cat mai curand.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: