Prostia care doare

Schimba omul locul, da’ nu si meteahnele pare-se. Dupa vreo 3-4 ani de chin si jale, pe la inceputul mileniului, am reusit sa invat ca-n Geneva cumparaturile de Craciun se fac in grup cu alea de Mos Nicolae, adicatelea pe la sfaristul lui Noiembrie. Concluzia de mai sus a fost urmata o decada de fericire si ras nesimtit in barba la adresa altora mai putin silitori decat mine. Doar temporar insa, cum tocma’ ce m-a fulgerat un regres. Sau, alternativ, m-au ajuns blestemele alora de i-am batjocorit. Fiindca azi, eu si alti vreo 50.000 de fazani ca si mine, am facut cumparaturi de Craciun. In Bergen. Siberia cumparaturilor. Locul unde zeii comertului au decis sa vie si sa moara dracului.

Singura diferenta intre mine si ceilalti fraieri era ca eu stiam ce vreau (ba si aveam o lista). Ei nu stiau. Sperau sa-i rezolve domnisoarele blonde, lungi si neoxigenate de la casa. Care domnisoare puteau rezolva doar un singur tip de doleanta (parand absolut natural inzestrate intru acel domeniu) si aia nu era pe lista postului contravenind bunelor moravuri luterane.

Asadar, inghesuindu-ma printre grasuni asudati, mirosind a disperare si incercand sa afle (via fatuca de la casa) daca jumatatea lor viseaza la olita de fonta sau la cutitul de paine, a trebuit sa astept cu rabdare atribuirea aleatorie a sitelor, smacurilor si huselor de telefon roz blanos si cu urechi. Toate astea insotite de un exces de conversatie atat de covarsitor ca mi s-a lamurit si mie in sfarsit unde-au disparut vikingii de odinioara. S-au pizdificat si acum ie toti statuuuui!

La final, poate trebuie mentionat, ca ‘mnezoaica crestina nu functioneaza aici. Sau, alternativ, poate e plina mila considerand ca-s deja suficient de oropsit, aici, in iadul comertului. Adica am gasit tot! Slava lui Odin! Slava mie! Acum ma duc sa mor.

 

  4 comments for “Prostia care doare

 1. psi
  decembrie 21, 2015 la 8:59 pm

  :)))) așa-ți trebuie! eu n-am mai ieșit la cumpărături de trei săptămâni. totul e gata pregătit. sâc!

  • ianuarie 16, 2016 la 11:31 pm

   Pai n-am zis ca nu-mi merit penitenta 😀

 2. decembrie 22, 2015 la 3:58 pm

  Aş sugera să faceţi o şedinţă din asta de „şoping” pe plaiuri mioritice în perioada asta. Aici numai cei cu adevărat puternici rezistă. Printre coate-n burtă şi vorbe de duh, nu ieşi întreg decât dacă ai antrenament. Sau eşti luat pe sus, după caz. Oricum, totul e bine când se termină cu… toată lista bifată. Eu aş propune onor Guvernului să dea o lege prin care cei care rezistă la cozile de la casele de marcat zilele astea, să fie scutiţi de impozit. Că nu-s chiar mulţi, nu sărăceşte ţara din atâta lucru. Eu spun cum e aicişa la noi, că prin alte curţi n-am ajuns încă.

  • ianuarie 16, 2016 la 11:33 pm

   Imi amintesc vag cum era in Romania, dar cred ca pe atunci fie era lumea (si eu) mai saraca, fie marfa mai putin apetisanta, fie eram eu mai tanar si mai rezistent la imbulzeala :D. Ca acum nu mai reusesc si clar, in Romania, as serba direct Craciunul rusesc si altul ba! :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: