Coafatu’ bate resapatu’

Azi dimineata am luat hotararea mareata si relativ atipica de a trece pe la unul din mallurile de la periferia urbiei in drum spre slujba. Hotarare intemeiata pe doua rezoane. Primul, pentru suflet, fiind sa-mi salt lada de la LootGaming*** iar al doilea, profund rational (deci al doamnei), de a salta o alifie cu antibiotic.  Fatalitatea a facut insa sa pasim in mall  la 10 fara 10. Adica cu 10 minute inainte de deschiderea oricarui negot respectabil. Posta insa nu e negot respectabil. Prin umare era deschisa si sufletul meu anterior amintit si-a ridicat tot anterior amintita lada.

Nu acelasi lucru se poate spune despre farmacii. Locuri magice unde centenarii regasesc fericirea. In fata unui astfel de stabiliment mi-am gasit, victorios si cu lada-mi-n mana,  consoarta nelamurita, asteptand inlaturarea gratiilor ce-o desparteau de cerberul alifiilor norvege. Pe langa ea, ca niste sateliti apocaliptici, mai gravitau vreo 7 babe si un mos cu reumatism. Am injurat indelung, zemos si pluricultural in minte, am zis un „aoleu cati sunt la ora asta” in spectrul auditiv si m-am oferit sa-mi joc rolul de malac casatorit. Adicatelea ala de mascul bolovan aruncat in mijlocul magazinului, bolovan menit in a fi ocolit intru pierderea locului la coada de catre cetatenii non-inruditi.

Si cand tocmai ma plasasem expert si disciplinat pe vectorul de traiectorie, intrare -> aparat cu numar de ordine, periclitand astfel accesul rapid al oricarei pensionare la aparatul cu pricina, atunci, fix atunci, s-a deschis coaforul de mall de langa farmacie. Moment in care 90% din populatie a migrat buluc intr-acolo, lasandu-ne tineri si singuri in fata lacasului de leacuri. Mosul reumatic, singurul alt exemplar al sexului puternic, zburdand nebanuit, a izbutit sa fie al doilea intrat pe usa coaforului.

Migratia totala si neasteptata a segmentului senior al populatiei ne-a disturbat suficient cat sa ne provoace un moment filozofic asupra diferentelor culturale si a implicatiilor lor. Cu concluzia ca daca stim perfect ce se alege de neamurile care rup balamalele farmaciilor de cum ii gadila o alergie, nu stim insa ce se alege de alea care rup usile coaforului.

*** LootGaming tine de LootCrate si e un serviciu prin care platesti o suma fixa si mica de bani pe luna (cam 20-30$) si primesti o lada continand parafenalia din filme si jocuri (sau doar din jocuri, cum e LootGaming) cu o valoare net superioara. Desigur nu poti influenta ce obiecte vor fi in lada fiecarei luni, e surpriza. Ca un fel de imens ou Kinder.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: