2017 in numere si liste

Cum deja imi pot aminti cu usurinta ca totusi am intrat in 2018, mi se pare momentul istoric pentru o retrospectiva a anului trecut. Asadar

DE BUNE (izbanzi, posesiuni si ispravi):

(1) Calatorii

Victoria-victoriilor, impreuna cu doamna, am calatorit doar 21 zile anul trecut fata de 30 in 2016 si 71 in 2015! Observati tendinta, da? 71 -> 30 -> 21! Dovada clara ca strategia noastra de delegat sarcini catre inferiorii ierarhici, gen miscat fundul in interes de serviciu, functioneaza minunat. Proportional, in 2017 am calatorit impreuna in doar 2 tari exceptand, desigur, „centrul intereselor vitale”, care zilele astea e Norvegia. Bine eu, de capul meu am stat mai mult timp plecat, dar acele iesiri nu se pot considera calatorii si nici nu pot fi delegate, asa ca nu le-am contabilizat aici. Sunt mandru de noi, mai ales ca stiu ca anul asta nu ne va iesi atat de bine, cum deja avem o serie de indatoriri de care nu putem scapa. Deci sa ne bucuram de victoria 2017! Fiindca, cum reiese si din grafic, e clar tranzienta (observati fluctuatiile? Desi tendinta e clara, slava domnului!)

 

(2) Achizitii

Ca sa ma exprim poetic, 2017 a stat sub semnul astrologic al achizitiilor. Asadar, cateva selectii, cronologic:

 • in ianuarie am primit-o pe Masha. Masha arata a pokemon, e albastra si electrica. E modelul „fully charged” 2017, ceea ce o face categoric mai desteapta ca mine. Ca si la femei sunt convins ca-i folosesc abia vreo 50% din functii. Dar, ca si cu femeia, ne iubim si sfaraie in mainile mele. In plus ea chiar face tot ce zic eu, cand zic eu, cum zic eu! Cand nu tipa la mine.

IMG_3694

 • in februarie mi-a venit monitorul curb (HP Z34c). In pofida faptului ca e HP (n-am avut de ales), e foarte misto. Mi se pare mai bine decat cu un setup din mai multe ecrane.

IMG_6411

 • in martie mi-a venit noul MacPro. Numele lui e Ægir. Doamna ii zice „cazanu'”

IMG_5090.jpg

 • In iunie am cumparat un nou AppleTv din Geneva, casti bluetooth MDR-1000x de la Sony si am adoptat primul iepuroi dunny de 8″ facut de Jason Freeny.

IMG_8417

 • in septembrie am comandat, dupa lupte seculare tipic norvege, televizorul menit pentru sufrageria noii case, un Sony ZD9 4K de 75″.

IMG_2614

 •  in octombrie am cumparat Wolfenstein II in editie colector. Am primit papusica! Si tocmai cand injuram mai abitiri ca am primit un Ken fara Barbie dar cu pistoale, am realizat ca asta era si ideea. Acum vreau toate seria! Adica si pe Barbie!
 • in noiembrie „am ridicat o casa!”. Biiiineee, nu eu, dar astea sunt, nu-i asa, detalii. Asadar, cum stiti, in 2018, am cumparat casa si in Norvegia. Din stadiul de proiect, adica intai pamantul, apoi proiectul arhitectural. E misto, are 184m2 din care 148m2 utilizabili, o terasa de vreo 47m2 (sau pe acolo) si o gradina care e inca in stadiul de noroi de flori (fiindca e cu minus afara si bocna..). Spre mandria mea, mai are si: garaj cu cutie de incarcare electrica pentru Masha, spoturile din tavan controlabile wifi, si incalzire cu bluetooth.
 • in decembrie ne-am schimbat telefoanele ca cele vechi nu mai faceau fata la pokemoniPhone X mie si iPhone 8+ doamnei. Nu stiu cat de fericita e ea cu al ei care urmeaza stilul clasic, dar noul stil de navigare de la iPhone X e pur si simplu grozav. Cred ca i-a bantuit fantoma lui Jobs, altfel nu-mi explic.

IMG_7638

(3) Cultural (vorba vine)

 • am mers la toate cele 7 zile de Bergen Fest. Muzica n-a fost chiar atat de groaznica pe cat mi-era mie frica.

IMG_7675

 • am fost la doua festivale de bere (øl fest) in Bergen. Unul underground, altul oficial
 • am fost de doua ori la ermitaj.
 • am vazut aproape toate etapele de la WCS
 • am avut bilete la blizzcon

DE REMEDIAT (infrangeri, ghinioane si suturi in cur)

(1) Sport

 • La alergat, in 2017 am participat la 6 competitii, mai putin decat in 2016 in care am participat la 8.
 • Asisderea la handbal, am aparat in poarta cu 2 meciuri mai putin decat anul trecut.
 • La catarari inca transpir, gem si tremur pe un 5.11, ceea ce ma enerveaza paroxistic si dreptcredincios.
 • La sala (cu antrenor), desi am dublat zilele in care merg cu doamna comparativ cu 2016, ajungand la o medie de 1 sala / 2 saptamani, consideram amandoi ca e loc de mai bine (cu telul dedicat de, in medie, ≥1 sala pe saptamana).

(2) N-am ajuns la Berlin

(3) Troace

 • in decembrie am inceput sa primesc bucati din sistemul meu sunet. Inca mai astept dupa unele. Cumva e bine, ca-l pot aminti cand dau raportul pe 2018, daca nu cumva si pe 2019.
 • am luat un AppleTV 4K din Bergen. Nu mai fac greseala asta a doua data. Bergen e pentru mancare si cumparat curpapir.

Acestea fiind spuse, despre faptele propriu-zis ale anului 2017 intr-un post urmator.

 

  3 comments for “2017 in numere si liste

 1. psi
  Februarie 9, 2018 la 7:22 am

  constat că până și atunci când pozezi televizorul tot apare coada norvegului în imajine. 😀 😀 😀

  • Februarie 9, 2018 la 1:00 pm

   El, exact ca tac-su’, este in toate cele ce sunt!

   • psi
    Februarie 9, 2018 la 1:04 pm

    păi cum altfel! 😀 😀 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: